PROXENET achitat la VÂLCEA, condamnat la PITEŞTI

PROXENET achitat la VÂLCEA, condamnat la PITEŞTI Foto: arhiva Vocea Valcii
Un traficant de carne vie care a scăpat până acum de rigorile legii a fost săptămâna trecută condamnat la ani grei de închisoare. Gabriel Şefulescu a fost achitat de instanţa de fond a Tribunalului Vâlcea, însă judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti au reparat „eroarea”, trimiţându-l după gratii pe proxenet.

Ani de zile s-au chinuit poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT Vâlcea să pună mâna pe traficantul de carne vie Gabriel Şefulescu. Anchetatorii aveau deschis pe numele acestuia un dosar penal încă din anul 2008, când au descoperit că Şefulescu a racolat minore din Brezoi şi Gura Lotrului, pe care le minţea că le duce în străinătate să facă bani, dar, de fapt, el le obliga să se prostitueze în parcările de pe Valea Oltului. La vremea respectivă, oamenii legii au emis chiar şi un mandat de arestare pe numele omului, numai că acesta era plecat în Anglia şi mult timp nu a fost de găsit. Abia în luna noiembrie a anului 2013, Şefulescu a fost extrădat de către agenţii Interpol şi trimis în judecată, în stare de arest preventiv.

Ulterior, la începutul anului 2014, procurorii DIICOT Vâlcea au finalizat rechizitoriul şi l-au trimis în judecată pe proxenet, pe rolul Tribunalului Vâlcea. Una dintre victimele sale, Anişoara Cristina V., s-a constituit şi parte vătămată în proces, iar magistraţii vâlceni au audiat şi 9 martori în timpul judecăţii.

Cu toate acestea, în luna februarie 2015, instanţa Tribunalului Vâlcea, în mod total surprinzător, l-a achitat pe Gabriel Şefulescu şi a respins acţiunea civilă a fetei pe care acesta a obligat-o să se prostitueze pe Valea Oltului.

Condamnat, în sfârşit...

Numai că, procurorii DIICOT Vâlcea nu au lăsat lucrurile aşa, contestând decizia Tribunalului Vâlcea. Astfel, în data de 22 octombrie 2015, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au desfiinţat în totalitate sentinţa de la Vâlcea şi l-au condamnat pe proxenetul Şefulescu la cinci ani de închisoare cu executare.

„Admite apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – BIROUL TERITORIAL VÂLCEA şi de către partea civilă V. ANIŞOARA CRISTINA, împotriva sentinţei penale nr.19 din 23 februarie 2015 a Tribunalului Vâlcea. Desfiinţează în totalitate sentinţa şi, rejudecând: condamnă pe inculpatul ŞEFULESCU GABRIEL la 5 ani închisoare, în condiţiile art.60 Cod penal. În baza art.67 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a,b,k,n (dreptul de a comunica cu victima V. Anişoara Cristina), pe o perioadă de 2 ani. În baza art.65 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi, ca pedeapsă accesorie. Deduce din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive, de la 26.11.2013 la 17.03.2014” – se arată în minuta instanţei.

Minora obligată să se prostitueze a primit despăgubiri

Mai mult, judecătorii de la Piteşti i-au dat câştig de cauză şi victimei Anişoara Cristina V., admiţându-i acţiunea civilă şi obligându-l pe traficantul Şefulescu să-i plătească daune morale de 20.000 de lei.

„Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Vâlceleanu Anişoara Cristina şi obligă pe inculpat la plata către aceasta a sumei de 20.000 lei, reprezentând daune morale. Obligă pe inculpat la 15.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul avocatului din oficiu pentru apelanta-parte civilă, în cuantum de 195 lei şi onorariul parţial al avocatului din oficiu pentru inculpat, în cuantum de 90 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 22 octombrie 2015 la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” – mai specifică judecătorii.


Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...