Întoarcerea fiului iubitor

25 Oct 2015
Gata. Blatul dintre PSD şi PNL, care “lucrează” mascat sub egida USL, a luat sfârşit. Începând de la sfârşitul săptămânii trecute, avem opoziţie veritabilă în politica românească. Adevărata opoziţie de acum începe, pentru că PNL-ul face doar figuraţie. Mişcarea Populară este un partid care are în frunte cei mai buni politicieni români: Traian Băsescu şi Cristian Diaconescu. Şi care va da peste 4 ani un nou şi bun candidat la prezidenţiale. În acest moment, Mişcarea Populară are cea mai bună locomotivă de pe piaţa politică. Cu toate acestea, nu-i suficient pentru a reuşi.

Un tren performant presupune nu doar cea mai performantă locomotivă. Pentru a atrage călătorii trebuie să furnizeze şi vagoane confortabile, sigure, nu uzate. Iar convoiul trenului se va forma foarte repede. De acum, va fi mare distracţie pe scena politică şi media naţională. Au turbat duşmanii! Îi vedeţi la televiziuni, pe ecrane, zilnic, cu spume la gură, înnebuniţi că revine marele comandant, spaima hoţilor.

Dragoteasca a venit din SUA să-l bârfească şi să-l terfelească pe Traian Băsescu. Tatoiu, femeia bună pe toate posturile, ne educă de la sex, matematică, vreme şi... mahala cât cuprinde, Guşă, săracu’, disperat că nu-i iese pasienţa cu Johannis, regretă că a mers pe mâna lui Rareş Bogdan căruia absentul de la Cotroceni i-a pus prietenul, pe Hellving, la SRI. Dar degeaba. Se trezeşte România! Există, în România, la acest moment, vreun om politic care să țină Sala Palatului în picioare, minute în șir, fără efort?

După discursul clar şi fără vorbe "diplomatice" al lui Traian Băsescu, se va mai putea forma o mişcare populară mai mare ca partidul MP? Dacă da, atunci vom avea democraţie şi răspunderea guvernanţilor faţă de popor. Se va termina cu dictatura Ordonanţelor de Urgenţă. Apoi, avem singura voce clar proamericană -Traian Băsescu. Doamne cum sar în sus cei de la Realitatea, România tv şi A3! Se încearcă decuplarea de America şi, chipurile, declarând că sunt cu Germania vor s-o cotească spre Rusia. Atacurile împotriva lui Băsescu sunt împotriva Americii. Prin tot ce fac vor să irite Occidentul pentru a-i manipula pe români şi a le deturna drumul spre vest.

De Băsescu este nevoie ca de aer. Este vital pentru România. Uite o altă probă. În timp ce Traian Băsescu le-a cerut expres delegaţilor PMP s-o voteze pe Boagiu - ca România să aibă un reprezentant la vârful PPE şi în următorii trei ani -, ceea ce au şi făcut, la fel ca şi cei ai PNŢCD, reprezentanţii UDMR au votat cu unguroaica. Dacă toţi delegaţii PNL ar fi votat cu Boagiu, acum era vicepreşedinte. Cei trei delegaţi care provin din PDL au votat-o! Atunci cine n-a votat-o? Evident, cei din PNL. De ce oare? Păi, acum se ştie că Iohannis a încercat s-o impună drept candidat în locul Ancăi pe Gorghiu.

Numai ca, Joseph Dawl, seful PPE, si ceilalt din leadership, n-au uitat ca Gorghiu a facut parte din grupul care, in 2012, s-au jucat cu statul de drept precum un copil cu lopetica la lada cu nisip. Ca si Iohannis, de altfel, care a marturisit ca a sustinut atunci initiativa. Si propunerea lui a fost refuzata. Ceea ce ma intreb eu acum este cat va mai dura rabdarea unor fosti PDL-isti, tot mai marginalizati in acest ,,mare” PNL.

Rezultatul este că, pentru următorii trei ani, România a rămas fără reprezentant în leadership-ul PPE, cel mai mare grup politic european, care conduce, în fapt, UE. Bine ai venit înapoi, Comandante şi să fie într-un ceas bun! Aşteptam această revenire şi sunt convinsă că mulţi gândesc la fel. De asemenea, sunt mulţi pentru care coşmarul Băsescu reîncepe. Dovada? Deja au început să înjure postacii şi politrucii pe net şi la televiziuni. Tovarăşi USL-işti şi altenişti, s-a dat drumul la panică. S-a întors Băsescu. Puteţi începe să tremuraţi şi să vă căutaţi găurile de şarpe.
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...