Liderul Al-Qaida din Siria a fost ucis

Potrivit mediei locale din Siria, liderul Al-Qaida din Siria, Abu Sulaiman Al Masri, a fost ucis. Ieri dimineaţă gruparea teroristă al-Nosra, aripa siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, dar și forțele sunite islamice care luptă împotriva guvernului sirian în războiul civil au confirmat că șeicul Abu Sulaiman Al Masri a fost ucis. Imaginile cu trupul neînsuflețit al acestuia au început să fie răspândite online.

Potrivit acelorași surse, acesta a fost omorât în Alep, însă cauza morții nu a fost încă stabilită.

Moartea liderului grupării teroristă este văzută ca o lovitură de proporții pentru operațiunile organizației în războiul din țările din Orientul Mijlociu. Al-Nusra, sau Frontul Apărării Poporului sirian, și-a anunțat initial existența printr-un clip filmat în ianuarie, anul trecut.

Grupul a afirmat atunci că este responsabil de mai multe atacuri suicidale cu bombă din Siria încă de la începutul războiului civil, în martie 2011.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...