Imigranţii nu mai au voie să circule prin Italia fără adeverinţe că nu sunt bolnavi

Imigranţii nu mai au voie să circule prin Italia fără adeverinţe că nu sunt bolnavi Foto: radu-tudor.ro
Imigranţii care vor ajunge în provincia italiană Savona vor fi opriţi la frontieră dacă nu vor demonstra, în baza unor certificate medicale, că nu sunt purtători de boli. Această măsură este luată în urma unui decret semnat de primarii a şase localităţi din Savona.

Decretul a fost semnat pentru prima dată de Enzo Canepa, primarul localităţii Alassio, şi interzicea pătrunderea imigranţilor pe teritoriul regiunii de coastă a Liguriei dacă nu vor prezenta un certificat medical care să demonstreze că nu sunt purtătorii niciunei boli.

În contextul în care Italia se confruntă cu problema migraţiei, primarul a fost acuzat că se foloseşte de îngrijorările din domeniul sănătăţii publice pentru a împiedica pătrunderea imigraţilor pe teritoriul localităţii Alassio.

Cu toate că acest decret a fost contestat de mulţi şi considerat rasist, alţi cinci primari ai unor localităţi din provincia Savona au urmat exemplul lui Enzo Canepa.

Cazurile de tuberculoză şi scabie sunt întâlnite printre imigranţi, dar, cu toate că nu au existat astfel de cazuri până în prezent în Italia, există mari îngrijorări privind posibilităţile de răspândire a bolilor pe care le pot aduce imigranţii în ţară.

În luna iunie, anumite provincii din nordul Italiei au refuzat să mai primească imigranţi pe teritoriile lor, în timp ce şoferii de autobuze din Milano au anunţat autorităţile locale că nu vor mai transporta imigranţi dacă nu vor fi luate măsuri de consolidare a securităţii sanitare, relatează ediţia italiană a publicaţiei The Local.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...