Wikileaks a publicat emailuri personale ale directorului CIA

Wikileaks a publicat emailuri personale ale directorului CIA Foto: wikileaks.org
Wikileaks, celebră pentru dezvăluirile documentelor secrete al Departamentului de Stat în anul 2010, a obținut și publicat emailurile personale ale directorului CIA, John Brennan.

Directorul Wikileaks și purtătorul de cuvânt, Julian Assange, a cerut azil în ambasada Ecuadorului din Marea Britanie, unde este blocat de trei ani. Acesta refuză extrădarea în Statele Unite, unde ar urma să fie tras la răspundere pentru publicarea documentelor Departamentului de Stat SUA, obținute cu ajutorul soldatului Bradley Mannning.

Unul dintre capitole dezvăluite de Wikileaks se numește sugestiv, „Tortură”. Altele sunt intitulate „Modalități de tortură”, „Iran, recomandări pentru președintele care urmează să preia funcția în 2009” sau „Poziția lui Brennan despre tortură”, conceput de actualul director înainte să ocupe postul. În urmă cu câteva zile un licean american s-a lăudat că a spart contul șefului spionilor americani. Astăzi, cu numai câteva ore înainte de a le face publice, Wikileaks a anunțat că le-a obținut.

Assange a fondat site-ul Wikileaks în 2006 și face parte din consiliul consultativ al acestuia. A făcut publice materiale în legătură cu ucideri extrajudiciare din Kenya, descărcarea deșeurilor toxice din Africa, proceduri ale Golfului Guantanamo și despre bănci ca Kaupthing și Julius Baer. În 2010 a început să publice detalii despre implicarea Statelor Unite în războaiele din Afghanistan și Irak. Pe 28 noiembrie 2010, Wikileaks și patru parteneri media ai săi au început să publice telegrame secrete ale Statelor Unite, fapt catalogat de Casa Albă ca nechibzuit și periculos.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...