CEREREA pentru arestarea preventivă a ELENEI UDREA, a ajuns la Camera Deputaţilor

20 Oct 2015
DNA cere din nou ridicarea imunității parlamentare pentru deputatul Elena Udrea, aceasta fiind acuzată într-un nou dosar de fapte de corupție, cu acuzații de trafic de influență, spălare de bani și luare de mită.

Deja, cererea DNA privind ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte a ajuns la Camera Deputaților și potrivit informațiilor publicate de AGERPRES, cererea va fi discutată miercuri, la ora 9,30, în ședința Biroului permanent.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi l-a informat pe procurorul general al României, prezentându-i referatul cauzei, pentru ca acesta să sesizeze Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea, la data faptelor ministru în Guvernul României, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni săvârșite în exercițiul funcției: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Mai apoi, Kovesi s-a adresat şi ministrului de Justiţie, care urmează să solicite Camerei Deputaţilor încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, toate în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...