MOTIVAREA deciziei de condamnare a Marianei Rarinca

19 Oct 2015
Curtea de Apel Bucureşti a făcut publică decizia de condamnare cu suspendare la trei ani a Marianei Rarinca în proces şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu. Magistrații au concluzuonat că fapta de șantaj a existat și că Rarinca a speculat starea de vulnerabilitate a Liviei Stanciu, în contextul în care aceasta se afla în perioada de reînnoire a mandatului de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi împotriva căreia se desfăşura o campanie de denigrare exercitată de unele trusturi de presă.

"În mod corect prima instanţă a reţinut că, în perioada august-septembrie 2013 - 3 iunie 2014, inculpata Rarinca Mariana a ameninţat-o pe persoana vătămată Stanciu Livia-Doina cu darea în vileag către presă a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru soţul acesteia, dacă persoana vătămată nu îi remitea suma de 20.000 de euro. (...)

Astfel, inculpata a speculat starea de vulnerabilitate a persoanei vătămate, care în calitatea sa de preşedinte ÎCCJ se afla în toamna anului 2013 în procedura de reînnoire a mandatului. Era de notorietate faptul că împotriva persoanei vătămate exista o campanie susţinută exercitată de unele trusturi de presă, prin care se urmărea denigrarea şi diminuarea şanselor de reuşită la un nou mandat a persoanei vătămate, în condiţiile în care instanţa pe care o conducea, ÎCCJ, pronunţase soluţii de mare fermitate în special în cazuri de mare corupţie în care fuseseră implicate persoane cu funcţii politice înalte sau potenţă financiară extrem de ridicată", susţin judecătorii George Matei şi Anamaria Trancă de la Curtea de Apel Bucureşti.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...