DOBRIŞAN a fost CONDAMNAT definitiv! El va sta mulţi ani după gratii...

DOBRIŞAN a fost CONDAMNAT definitiv! El va sta mulţi ani după gratii... foto arhiva Vocea Valcii
Curtea de Apel Bucureşti a dat azi, 19 octombrie 2015, sentinţa definitivă în celebrul dosar „Dorbrişan – Ciogescu”. Dacă în primă instanţă, la Tribunalul Călăraşi, fostul director al CEC Bank Râmnicu Vâlcea a luat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani şi 5 luni, ei bine magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au mărit pedeapsa.

Aşadar, Dorin Dobrişan a fost condamnat la de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care i s-a adăugat şi un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (3 ani şi 2 luni). Deci, Dobrişan va sta după gratii 8 ani şi 8 luni.

În ceea ce-l priveşte pe omul de afaceri Ovidiu Ciogescu, acesta a fost şi el condamnat definitiv. El a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, la care, de asemenea, se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (1 an şi 8 luni), inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 8 luni închisoare.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi inculpaţi, trebuie să menţionăm că instanţa a decis să înceteze procesul faţă de inculpatul Constantin Bododea în urma decesului acestuia. Cât despre inculpatele din dosar Luminiţa Stoenică (fostă Popescu) şi Florina Kovacs, acestea au fost achitate.

O altă decizie a magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti se referă la confiscarea bunurilor lui Dorin Dobrişan şi a lui Constantin Bododea, bunuri pe care aceştia le-au primit mită. Instanţa a decis să menţină dispoziţiile instanţei de fond. Mai mult, inculpaţii din dosar sunt obligaţi să restituie către CEC Bank Râmnicu Vâlcea sumele împrumutate ilegal, plus dobândă.

„(...) Obligă pe inculpatul Dobrişan Dorin către partea civilă CEC BANK la plata sumei de 1.199.194,21 lei credit restant, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data acordării creditului la data restituirii efective. (...) obligă pe inculpaţii Dobrişan Dorin şi Ciogescu Ovidiu Eugen, în solidar, acesta din urmă în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC ELECTROVÂLCEA SRL la plata către partea civilă CEC BANK a sumei de 129.486,42 lei, reprezentând plăţi nejustificate efectuate în baza contractului de achiziţie de lucrări nr.26977/27.11.2007, la care se adaugă dobânda legală calculată de la efectuării plăţilor la data restituirii efective (dar nu mai mult de 29.589,87 lei). (...) Obligă pe inculpaţii Dobrişan Dorin şi Ciogescu Ovidiu Eugen, în solidar, la plata către partea civilă CEC BANK a sumei de 129.174,88 lei, reprezentând contravaloare comisioane de intermediere acordate în mod nejustificat, la care se adaugă dobânda legală calculată de la acordării comisioanelor la data restituirii efective (dar nu mai mult de 29.518,68 lei)” – se arată în minuta instanţei.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...