Candidata înjunghiată, a câştigat alegerile în Koln

Candidata înjunghiată, a câştigat alegerile în Koln Foto: bild.de
Henriette Reker, candidata susţinută de partidul CDU, grav rănită sâmbătă într-un atac comis de un bărbat care se opune sosirii imigranţilor, a fost aleasă duminică primar al oraşului Koln. Spitalizată, aflată în stare stabilă după ce a fost înjunghiată în piept şi în gât, Reker a obţinut peste 52% din voturi, potrivit rezultatelor publicate de municipalitate, după numărarea a trei sferturi din buletinele de vot, duminică seara.

Autorul atacului este un bărbat de 44 de ani, fără ocupaţie, care a fost reţinut. Atacatorul a declarat că a avut o motivaţie rasistă, fiind nemulţumit de primirea refugiaţilor.

„Este vorba de un atac cu caracter politic legat de faptul că Henriette Reker este responsabilă de primirea refugiaţilor" în Koln, a declarat Wolfgang Albers, şeful Poliţiei regionale.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...