VIDEO: Fostul premier al Moldovei, reținut pentru 72 de ore

15 Oct 2015
Reținere de senzație în Republica Moldova, pentru care au fost dislocate forțe impresionante. Fostul premier al Moldovei, Vlad Filat, a fost reținut pentru 72 de ore. Pentru arestarea acestuia, sute de militari și mascați au apărut la intrarea în Parlament, imediat după ce lui Filat i s-a ridicat imunitatea.

Analiștii politici din Republica Moldova consideră că retragerea imunităţii parlamentare liderului Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, şi acuzarea acestuia de implicare în ''jaful secolului'' fac parte dintr-o strategie mai amplă.

”Demersul procurorului general în parlament, care este unul improvizat, planificat în miez de noapte, denotă un gest de disperare din partea oligarhului Vladimir Plahotniuc de a-şi menţine controlul asupra sistemului de justiţie din Republica Moldova”, consideră Vladimir Socor, analist politic al Fundaţiei Jamestown din Washington.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...