Casa Albă respinge propunerea lui Putin de a-l trimite pe Medvedev în SUA

Casa Albă respinge propunerea lui Putin de a-l trimite pe Medvedev în SUA Foto: prospectmagazine.co.uk
Casa Albă a respins propunerea preşedintelui Vladimir Putin de marţi de a-l trimite pe premierul rus Dmitri Medvedev în Statele Unite pentru a discuta despre cooperarea militară în Siria. Preşedinţia americană a spus că vizita premierului rus în America poate fi considerat drept un semn de „disperare”.

Washingtonul şi Moscova au purtat negocieri pentru a evita confruntări neintenţionate sau accidentale între militarii lor, în timp ce efectuează campanii aeriene separate în Siria. Însă Washingtonul a respins orice discuţii în vederea unei cooperări, atât timp cât Rusia susţine regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, ne transmite DPA online.

„Nu suntem interesaţi să facem asta, atât timp cât Rusia nu vrea să contribuie în mod constructiv la efortul nostru împotriva (Statului Islamic). Rusia are agenda ei, iar ei continuă această agendă chiar acum, singuri. Aşadar mie nu mi se pare surprinzător ca preşedintele Putin să încerce, dintr-o oarecare disperare, să trimită al doilea cel mai important oficial din Guvernul rus în Statele Unite, într-o tentativă de a ne convinge pe noi să ne alăturăm lor”, a declarat Josh Earnest, un purtător de cuvânt al Casei Albe.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...