A fost anihilată o rețea de calculatoare de tip “botnet”

A fost anihilată o rețea de calculatoare de tip “botnet” Foto: publika.md
Departamentul Justiției (DoJ) Statelor Unite a anunțat că a anihilat o rețea sofisticată de tip “botnet”, care fura date bancare și alte informații din calculatoare infectate controlate în mod clandestin, precum și că a fost arestat administratorul acestei rețele.

DoJ precizează că administratorul reţelei, cetățeanul moldovean Andrei Ghinkul, a fost arestat la 28 august în Cipru și Statele Unite vor ca el să fie extrădat.

FBI estimează o pierdere directă de cel puțin 10 milioane de dolari produsă în Statele Unite și atribuită acestei rețele botnet, cunoscută ca "Bugat", "Cridex" sau "Dridex". Un botnet este o rețea de calculatoare infectate cu un malware ce pot fi utilizate pentru furt de date personale confidențiale și informații financiare.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...