Dictatorul Aleksandr Lukaşenko obţine al cincilea mandat în Belarus

Preşedintele autoritarist Aleksandr Lukaşenko, în vârstă de 61 de ani, a câştigat un al cincilea mandat de preşedinte al Belarusului, în urma scrutinului prezidenţial de duminică, potrivit unor rezultate preliminare anunţate în noaptea de duminică spre luni, relatează DPA în pagina electronică.

Aleksandr Lukaşenko a obţinut 83,49% din voturile exprimate duminică, potrivit agenţiei de stat Belta, care a citat comisia electorală. Prezenţa la urne a fost de 86,75%.

Aproximativ şapte milioane de persoane au fost înregistrate să voteze.

Realegerea lui Lukaşenko, în urmă cu cinci ani, a dus la proteste ample şi la arestarea liderilor opoziţiei, dar sprijinul pentru regimul său de 20 de ani a crescut de când acesta pozează în garant al stabilităţii în faţa crizei economice şi a conflictului separatist prorus din Ucraina.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...