ATENŢIE! Statul român vă supraveghează! Utilizatorii de servicii de telefonie mobilă sunt vizaţi!

ATENŢIE! Statul român vă supraveghează! Utilizatorii de servicii de telefonie mobilă sunt vizaţi! Foto: publika.md
Eşti utilizator activ de servicii de telefonie mobilă? Atunci noile prevederi legislative din România te vizează direct! Asta pentru că celebra şi controversata Lege „Big Brother” a fost promulgată „pe şest” de preşedintele României, Klaus Iohannis, fără alte comentarii sau fără a asculta societatea civilă.

Dacă nu ştiţi, trebuie să vă spunem că este vorba despre legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. De fapt, au promulgate modificările şi completările Legii nr. 506/2004, iar una dintre prevederi spune că, de acum încolo, accesul la datele personale ale unui utilizator de servicii de telefonie mobilă se poate face numai cu autorizarea unui judecător.

„La solicitarea instanţelor de judecată sau la solicitarea organelor de urmărire penală ori a organelor de stat cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, cu autorizarea prealabilă a judecătorului stabilit potrivit legii, furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice pun la dispoziţia acestora, de îndată, dar nu mai târziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului şi datele de localizare, în conformitate cu prevederile referitoare la protecţia datelor cu caracter personal” – se arată în Lege.

Şi asta nu e tot! Statul român a considerat că toate companiile de telefonie, fixă sau mobilă, au obligaţia de a păstra timp de trei ani datele de trafic ale abonaţilor sau utilizatorilor. Mai pe scurt, tot ce vorbeşti la telefon va fi înregistrat şi păstrat timp ce trei ani de zile. Aşadar, atenţie la ce vorbiţi la telefon!


Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...