Franta a lansat, din nou, atacuri aeriene împotriva unor ţinte ale Statului Islamic în Siria

Armata franceză a lansat, în Siria, prima dată atacuri aeriene împotriva grupării Statul Islamic în data de 27 septembrie. Noaptea trecută, Franţa a efectuat, pentru a doua oară, atacuri aeriene. Atacurile aeriene ale Franţei din noaptea trecută au vizat o tabără de antrenament a Statului Islamic.

„Două avioane de luptă Rafale au lansat bombe deasupra unui câmp de antrenament al Statului Islamic. Obiectivele au fost atinse. Vor mai urma şi alte atacuri”, a declarat Jean-Yves Le Drian , ministrul francez al Apărării, citat de Reuters. la postul de radio francez Europe 1.

Atacurile din 27 septembrie au vizat Rakka, oraşul din centrul Siriei considerat fieful organizaţiei Statul Islamic.

Preşedintele francez Francois Hollande a anunţat încă de pe 7 septembrie că, în urma primelor zboruri de recunoaştere efectuate în Siria chiar de a doua zi, urmau să fie efectuate atacuri justificate, de legitimă apărare.

Însă, în pofida faptului că forţele aeriene franceze sunt integrate în comandamentul american pentru atacuri în Irak, Parisul insistă că operaţiunile în Siria sunt efectuate în mod autonom.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...