Fost preşedinte al Adunării Generale ONU, anchetat pentru că ar fi luat mită

John Ashe John Ashe Foto: webpublicapress.net
John Ashe, în vârstă de 61 de ani, fost preşedinte al Adunării Generale a ONU, este anchetat pentru că ar fi acceptat peste un milion de dolari mită, în schimbul ajutorului pentru realizarea unor proiecte imobiliare, potrivit AFP.

Autorităţile federale americane au dezvăluit un sistem care urma să avantajeze mai mulţi oameni de afaceri de origine chineză, deşi nici unul dintre aceştia nu pare să fi obţinut vreun beneficiu concret, potrivit anchetei. În centrul anchetei se află John Ashe, ambasadorul statului Antigua şi Barbuda la ONU, care a fost preşedinte al celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, în perioada septembrie 2013-septembrie 2014.

El a fost înlocuit în postul de ambasador în noiembrie 2014, după ce a ocupat această funcţie timp de zece ani.

John Ashe este acuzat de procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, că a acceptat, între 2011 şi 2014, peste 1,3 milioane de dolari de la un grup de cinci persoane, precum şi alte avantaje, precum un sejur şi construcţia unui teren de baschet pe proprietatea sa.

Două persoane din această anchetă sunt deja arestate, iar alte patru au fost arestate marţi şi urmează a fi duse în faţa unui judecător federal.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...