Statul Islamic a executat 70 de membri ai unui trib sunnit

Statul Islamic a executat 70 de membri ai unui trib sunnit Foto: ntn24.com
Militanţii ISIS au executat 70 de membri ai unui trib sunnit în provincia al-Anbar, din vestul Irakului, care au fost răpiţi duminică, a anunţat luni şeicul Naim al-Kaud, liderul tribului al-Bu Nimr.

Victimele au fost răpite din deşertul situat la nord-est de Ramadi, capitala provinciei al-Anbar, iar cadavrele lor, care prezentau urme de gloanţe, au fost găsite luni. Jihadiştii grupării Stat Islamic au mai executat 300 de membri ai tribului în noiembrie, după ce au capturat fieful acestora.

Tribul al-Bu Nimr reprezentă una dintre principalele forţe locale care opun rezistenţă avansului jihadiştilor în provincie.

Luptători sunniţi s-au plâns de multe ori că Guvernul nu le oferă suficiente arme şi sprijin pentru a combate Statul Islamic. Şeicul Naim Al-Kaud a avertizat că tribul său riscă să fie eliminat complet de Statul Islamic, dacă premierul Haider al-Abadi nu ia măsuri serioase pentru a recuceri Ramadi.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...