Angela Merkel şi Papa Francisc, favoriţi la Premiul Nobel pentru Pace

Dintr-un total de 273 de candida’i la Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta, cancelarul german Angela Merkel, Papa Francisc şi Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) sunt favoriţii, ne informează agenţia DPA.

Merkel a fost nominalizată de legislatorii germani pentru rolul ei în medierea unui acord de încetare a focului în Ucraina, a precizat Kristian Berg Harpviken, directorul Institutului de Cercetări asupra Păcii din Oslo pentru DPA. "Cred că vorba despre acea combinaţie între autoritate morală şi în acelaşi timp, de a face faţă unei dileme dificile, care o face să merite premiul" a mai adăugat el.

Papa Francisc ar putea fi un laureat dacă se va alege să se premieze dreptatea socială. Papa a fost nominalizat de membrul norvegian al Parlamentului Abid Raja, care a făcut referire la angajamentul papal privind dreptatea socială şi apărarea libertăţii religiilor.

Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), dublu câştigător al acestui premiu până acum, este, de asemenea, un candidat puternic la acest premiu.

Mai mulţi indivizi şi mai multe organizaţii care au condus campanii împotriva armelor nucleare au fost de asemenea nominalizaţi.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...