UE a depus plângere împotriva Maltei

UE a depus plângere împotriva Maltei Foto: toateanimalele.ro
Uniunea Europeană (UE) a depus plângere la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) împotriva Maltei, care este acuzată că permite capturarea cu plasa a cintezoilor, în timpul migrării, primăvara, deasupra Mării Mediterane. Malta se apără, susţinând că acesta este un obicei naţional.

De ceva vreme, între Malta şi Bruxelles este acest conflict, Uniunea Europeană considerând că această vânătoare tradiţională este crudă, cu atât mai mult cu cât păsările sunt ucise înaintea perioadei de reproducere.

Curtea de Justiţie a mai declarat Malta vinovată, în 2009, de vânarea păsărilor migratoare la întoarcerea lor din Africa, chiar înainte de perioada lor de reproducere în Europa.

Maltezii au organizat un referendum în aprilie anul acesta, iar majoritatea locuitorilor din Malta s-au pronunţat pentru menţinerea acestei metode tradiţionale.

Bruxellesul a recomandat de două ori Maltei, în octombrie 2014 și mai 2015, să respecte directivele europene, însă micul stat mediteranean a continuat să autorizeze vânarea păsărilor.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...