Relaţiile dintre Serbia şi Croaţia degenerează

Serbia a interzis, de miercuri seară, intrarea pe teritoriul ei a autovehiculelor de transport marfă şi produselor croate. Această măsură a fost luată ca răspuns la decizia Zagrebului de a interzice intrarea în Croaţia a camioanelor venind din Serbia.

Astfel, Croaţia face presiuni asupra Serbiei de a redirecţiona migranţii şi refugiaţii către Ungaria şi România.

Croaţia intenţionează astfel să facă presiuni asupra Belgradului pentru a redirecţiona fluxul de migranţi şi refugiaţi spre Ungaria şi România.

„După miezul nopţii (22.00 GMT), niciun camion înmatriculat în Croaţia şi niciun alt vehicul sau mijloc de transport încărcat cu produse croate nu va putea intra pe teritoriul Serbiei”, a declarat ministrul de interne sârb Nebojsa Stefanovic invitat la televiziunea naţională. El a mai precizat că decizia va fi luată pentru toate punctele de frontieră, deoarece Serbia este expusă „unei agresiuni economice” şi „trebuie să-şi apere interesele”.

Belgradul a oprit de la 16 septembrie trimiterea migranţilor spre Ungaria, o ţară ce şi-a închis cu un gard de sârmă ghimpată cei 175 de km de frontieră cu Serbia. De atunci, Croaţia a devenit noua cale de acces spre Europa de Vest.

Peste 44.000 de migranţi ce fug de război şi mizerie din Orientul Mijlociu şi Africa au intrat în Croaţia prin Serbia într-o săptămână, aminteşte France Presse.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...