Poliţistul, porcul şi mita! Onuţ nu recunoaşte nici în ruptul capului...

Poliţistul, porcul şi mita! Onuţ nu recunoaşte nici în ruptul capului... foto Facebook
Poliţistul de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea, Marian Onuţ, care este implicat într-un mare dosar de corupţie refuză cu înverşunare să-şi recunoască vina. Asta în ciuda faptului că toţi inculpaţii din dosar au admis în faţa instanţei de judecată că se fac vinovaţi de învinuirile ce li se aduc.

Aşa cum bănuiaţi, este vorba de celebrul dosar al medicilor corupţi de la Drăgăşani, a căror reţea infracţională a fost destructurată în luna aprilie a anului 2015 de procurorii vâlceni şi de lucrătorii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

Acuzaţii din dosar au şi fost trimişi în judecată, fiind vorba despre medicul Violeta Bică, care avea un cabinet de expertiză medicală în municipiul Drăgăşani, Violeta Botoran, Maria Vlăducu Iovănescu (cele două care racolau pacienţi), Roxana Elena Ştirbu – asistentă şi Constantin Ghiţă - pacient. De asemenea, trimis în judecată a fost, aşa cum spuneam şi poliţistul de la SPR Vâlcea, Marian Onuţ, care este acuzat de complicitate la dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu.

Imediat după ce a început procesul pe fond, toţi acuzaţii din dosar şi-au recunoscut vina, numai poliţistul Onuţ nu vrea să recunoască nici în ruptul capului. Asta în ciuda faptului că pacientul Constantin Ghiţă, cel care a fost „pila” agentului şi care a trimis medicului un porc mită chiar prin intermediul poliţistului, şi-a admis vina în faţa instanţei.

Iată însă ce probe au procurorii împotriva agentului de la Rutieră: „Inculpatul Onuț Marin, în luna decembrie 2014, a intermediat remiterea unui bun, în valoare de 1000 lei, de către inculpatul Ghiță Constantin către inculpata Bică Violeta, ajutor concretizat în coordonarea modalității de remitere și mijlocirea legăturii dintre cei doi inculpați, cunoscând că bunul a fost remis în legătură cu îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle de serviciu ale inculpatei Bică Violeta, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale, respectiv pentru faptul că a asigurat menținerea în grad de invaliditate a inculpatului Ghiță Constantin, prin emiterea deciziei asupra capacităţii de muncă”.
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...