O nonagenară, acuzată de complicitate la uciderea a 260.000 de oameni

O nonagenară, acuzată de complicitate la uciderea a 260.000 de oameni Foto: hmd.org.uk
O femeie, în vârstă de 91 de ani, fost membru al trupelor SS, este acuzată de procurorii din Germania de complicitate la crimă în cazul morţii a 260.000 de evrei, conform abcnews.go.com.

Numele femeii nu a fost făcut public, însă, potrivit mărturiilor, ea a lucrat ca operator radio în celebrul lagăr de concentrare de la Auschwitz şi era membră a unei unităţi de femei care funcţiona aici. Într-un proces al crimelor nazismului, ea este acuzată de complicitate la uciderea a 260.000 de evrei, în perioada aprilie-iulie 1944, deoarece a ajutat la funcţionarea lagărului.

În cazul în care se va ajunge la proces, femeia va fi urmărită penal, iar procesul va fi judecat de o instanţă pentru minori, întrucât la comiterea faptelor avea 21 de ani, vârsta majoratului, potrivit legilor din Germania.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...