Papa Francisc l-a vizitat pe Fidel Castro

Papa Francisc l-a vizitat pe Fidel Castro Foto: entornointeligente.com
Vaticanul a confirmat că Suveranul Pontif şi fostul lider cubanez au avut o scurtă întrevedere la Havana. Evenimentul nu a fost deschis presei, dar o fotografie cu cei doi a fost făcută publică ulterior.

Papa Francisc s-a întâlnit duminică cu fostul președinte cubanez Fidel Castro (89 de ani) la domiciliul acestuia din Havana, în a doua zi a primei sale vizite în Cuba.

Întâlnirea, care a durat 30 — 40 de minute, a avut loc la prânz “într-o ambianță foarte familiară și informală” în prezența soției fostului lider cubanez Dalia Soto del Valle și a unei delegații a Sfântului Scaun.

În timpul întrevederii, Papa Francisc și Fidel Castro au avut discuţii despre diverse teme, cum ar fi mediul înconjurător. Papa i-a oferit patru cărți fostului lider cubanez, dintre care două de teologie, iar la rândul său, părintele revoluției cubaneze i-a dedicat Papei cartea sa de interviuri cu teologul brazilian Frei Betto, apărător al teologiei eliberării, “Fidel și religia”.

Papa va vizita alte două oraşe cubaneze înainte de a pleca, marţi, spre Statele Unite.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...