UDREA, condamnare grea pentru VIOL

UDREA, condamnare grea pentru VIOL Foto: arhiva Vocea Valcii
La aproape patru luni de la comiterea faptei, şi-a găsit pedeapsa. Este vorba despre Udrea, un cunoscut violator din zona localităţii Mihăeşti, judeţul Vâlcea. Nici nu ieşise bine din închisoare unde a stat până anul trecut pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, care a succedat unei alte condamnări pentru viol, că bărbatul a încercat să abuzeze fizic o femeie. Acum, infractorul de drept comun a fost, din nou, condamnat pentru tentativă de viol, el urmând să stea după gratii ani buni.

Cosmin Ion Udrea este un bărbat de 30 de ani care nu poate să aibă o femeie decât cu forţa. Altfel nu se explică faptul că el este la a doua condamnare pentru viol sau tentativă de viol. Ultima ispravă a tânărului datează din primăvara acestui an, mai exact în data de 20 mai 2015, când el a încercat să violeze o femeie chiar în drumul mare.

Era ora 15.30, când femeia de 35 de ani, Mariana P., se deplasa pe o bicicletă şi a fost acostată de Cosmin Ion Udrea. Bărbatul a dat-o jos de pe bicicletă, a bruscat-o şi a aruncat-o în tufişurile de pe marginea drumului, încercând să-i rupă hainele şi să întreţină relaţii sexuale cu ea, împotriva voinţei femeii. Victima a urlat, a strigat după ajutor şi s-a zbătut, în speranţa că va scăpa din mâinile violatorului. Şi, din fericire, a şi reuşit, după ce l-a lovit puternic pe Udrea, ea a fugit pe drum şi a contactat-o telefonic pe verişoara ei, care locuia la o distanţă de aproximativ 800 de metri de locul faptei. Imediat şi-au făcut apariţia vara victimei şi soţul acesteia, care au sunat la 112 şi au anunţat Poliţia, încercând să-l urmărească pe violator, care a luat-o la fugă pe câmp. Violatorul a fost prins la scurt timp şi arestat preventiv.

Puşcăria, casa lui pentru următorii ani...

Aşa cum spunea, Udrea este recidivist, el fiind acum la a treia condamnare. Dacă prima dată a fost condamnat în anul 2004 pentru viol, în 2010 el s-a ales cu o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru tâlhărie. Infractorul a ieşit condiţionat însă în luna octombrie 2014, însă acest privilegiu i-a fost revocat acum, printr-o nouă condamnare pentru tentativă de viol.

Miercuri, 16 septembrie 2015, magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au ţinut cont şi de restul de pedeapsă neexecutat şi l-au condamnat pe violatorul Cosmin Ion Udrea la 2 ani, 6 luni, la care a mai adăugat încă 560 de zile de închisoare.

„Revocă beneficiul liberării condiţionate cu privire la restul de pedeapsă de 560 zile închisoare rămas neexecutat din pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului Udrea Cosmin Ion prin sentinţa penală nr. 906/22.12.2010, pronunţată de Judecătoria Rm. Vâlcea în dosar nr. 14641/288/2010 şi adaugă la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, stabilită inculpatului în prezenta cauză, restul rămas neexecutat din pedeapsa anterioară, respectiv 560 zile închisoare, urmând ca inculpatul UDREA COSMIN ION să execute în final pedeapsa de 2 ani, 6 luni şi 560 zile închisoare.

(...) Admite acţiunea civilă promovată în cauză de persoana vătămată/parte civilă P. MARIANA. Obligă inculpatul Udrea Cosmin Ion la plata către persoana vătămată/parte civilă P. Mariana a următoarelor despăgubiri civile: - suma de 2000 lei, reprezentând despăgubiri materiale; - suma de 2000 lei, reprezentând despăgubiri morale” – se arată în minuta instanţei Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...