Priveşte cerul prin telescop din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea

Priveşte cerul prin telescop din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea Foto: Facebook
În municipiul Râmnicu Vâlcea este greu să găseşti, în ultima perioadă, un loc de petrecere a timpului liber. Cât despre locaţii de distracţie şi divertisment nici nu se pune problema, râmnicenii având opţiuni destul de limitate.

În schimb, o noutate care a apărut în oraş şi care poate stârni interesul pasionaţilor de astronomie sau a curioşilor este proiectul unor necunoscuţi, intitulat sugestiv „Astronomie pe trotuar în Râmnicu Vâlcea”.

În fapt, aceste persoane pun gratuit la dispoziţia râmnicenilor un telescop, cu care aceştia pot privi cerul, pot observa planetele, luna etc. Aşa se va întâmpla şi sâmbătă, 19 septembrie 2015, începând cu ora 15.00, când este Ziua Internaţională a Astronomiei, iar telescopul va fi amplasat în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, vizavi de River Plaza Mall, în faţa Cofetăriei Zoomserie.

„Astronomie pe trotuar Râmnicu Vâlcea este un proiect menit să ofere unui număr cât mai mare de oameni șansa de a admira frumusețea cerului nocturn prin intermediul unui telescop astronomic.

Sâmbătă, 19 septembrie, cu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE A ASTRONOMIEI, vă invităm să priviți cerul prin telescop. Vom observa petele solare și relieful lunar (cratere, munți, mări etc)” – se arată într-un anunţ pe Facebook.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...