Președintele și premierul Burkinei Faso, arestați

Președintele și premierul Burkinei Faso, arestați Foto: washingtonpost.com
Mai mulți soldați au întrerupt ieri o reuniune a cabinetului în Burkina Faso și i-au arestat pe președintele Michel Kafando și prim-ministrul Isaac Zida. Ei au mai arestat şi mai mulţi miniştri.

Preşedintele şi prim-ministrul negociază în acest moment cu soldaţii. În timp ce miniştrii, preşedintele şi prim-ministrul Burkinei Faso erau reţinuţi, mai mulţi demonstranţi s-au adunat în piaţa centrală din capitala Burkinei Faso şi au cerut ca aceştia să fie eliberaţi. Regimentul prezidenţial de securitate au tras focuri de arme spre protestanţi, dar nimeni nu a fost rănit.

Soldații care au arestat conducerea ţării Burkina Faso aparțin Regimentului prezidențial de securitate, a cărui dizolvare a fost recomandată lui Kafando de o comisie de reformă și reconciliere formată după ce președintele anterior Blaise Compaoré a fugit din țară în octombrie.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...