Un rus își recunoaște vina într-un dosar de "superpirataj" informatic

Vladimir Drinkman (34 de ani) şi-a recunoscut rolul, în faţa tribunalului din New Jersey, într-un dosar care privea o uriaşă operaţiune de piratare a sistemului de plăţi online.

Hackerul a penetrat sistemele a 15 societăţi, în colaborare cu încă patru complici. Printre societăţiile care au fost victime hackerilor se numără operatorul bursier Nasdaq, compania aeriană JetBlue, Visa Jordanie, Carrefour, Dexia şi canalul 7-Eleven.

Arestat în Olanda în iunie 2012, Vladimir Drinkman a fost extrădat în februarie 2015 în SUA. El şi-a recunoscut vina şi acum riscă o sentinţă grea.

Potrivit autorităţilor federale, acesta este „cel mai important caz de pirataj informatic internațional judecat vreodată de justiția americană”.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...