Populația lumii se apropie de 10 miliarde locuitori în 2050

Potrivit unui studiu al Institutului Francez pentru Studii Demografice (Ined), populaţia lumii se va apropia de 10 miliarde locuitori în 2050. În 2015, populaţia lumii se cifrează la 7,3 miliarde.

Grupul celor 7 cele mai populate țări din lume (China, India, SUA, Indonezia, Brazilia, Pakistan și Nigeria) totalizează în prezent 3,85 de miliarde de locuitori, adică mai mult de jumătate din populația mondială.

Fertilitatea cea mai scăzută se înregistrează în Portugalia și Coreea de Sud (1,2 copii pe femeie), iar cea mai ridicată în Niger (7,6 copii).

Numărul de locuitori din Africa va cunoaşte o „formidabilă creștere”, populaţia ar putea deveni de patru ori mai numeroasă până la sfârșitul secolului, trecând de la 1,2 miliarde de locuitori în 2015 la 4,4 miliarde în 2100, în pofida faptului că mulți africani mor din cauza flagelului numit SIDA, subliniază Ined.

China, care astăzi este țara cea mai populată din lume, cu 1,4 miliarde de locuitori, va fi detronată de către India (1,3 miliarde) care, datorită fertilităţii crescute (2,3 copii pe femeie în medie în India, comparativ cu 1,7 în China) în 2030 va avea mai multă populaţie decât China.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...