Redacţia unui ziar, atacată din cauza unei postări pe Twitter

Redacţia unui ziar, atacată din cauza unei postări pe Twitter Foto: twitter.com
Susținători ai Partidului justiției și dezvoltării (AKP) au atacat ieri, 6 septembrie, la Istanbul, redacția ziarului turc Hurriyet.

Un grup de 150 de persoane au acuzat cotidianul că a deformat afirmațiile președintelui Recep Tayyip Erdogan şi au aruncat cu pietre în imobilul unde se afla redacţia ziarului, spărgând ferestrele şi uşa principală.

Președintele Erdogan a declarat, referindu-se la violențele recente din țară, că situația ar fi diferită dacă alegerile de la 7 iunie i-ar fi permis AKP să obțină 400 de mandate, ceea ce i-ar fi asigurat majoritatea necesară pentru a modifica Constituția. „Dacă un partid ar fi obținut 400 de locuri la alegeri și ar fi atins numărul necesar în parlament pentru a schimba constituția, situația ar fi diferită”, a spus preşedintele Turciei.

Ziarul Hurriyet a lăsat să se înțeleagă într-o postare pe Twitter că declarația făcea referire la atacul de la Daglica, unde mai mulţi soldaţi turci au fost ucişi: „Comentariu al lui Erdogan privind Daglica: Asta nu s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi câștigat 400 de locuri”. Ziarul a șters ulterior postarea, însă aceasta a provocat un val de proteste în rândul susținătorilor AKP.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...