Mandat de arestare pe numele unui preşedinte

Otto Pérez Otto Pérez Foto: sensiseeds.com
Preşedintele Guatemalei, Otto Pérez a primit mandat de arestare pentru acte de corupţie, cu numai câteva zile înainte de alegerile generale din această ţară.

Generalul în rezervă, în vârstă de 64 de ani, se află la conducerea Guatemalei din 2012. Marţi, 1 septembrie, i s-a ridicat imunitatea în urma votului în unanimitate a Parlamentului, fapt inedit în istoria Guatemalei. Tot de marţi preşedintelui Otto Pérez I s-a interzis să părăsească teritoriul ţării.

Otto Pérez este acuzat de Parchet și de Comisia internațională a ONU împotriva impunității în Guatemala (CICIG) că a condus un sistem de corupție în sistemul vamal, cu funcționari care au primit mită pentru a scuti de taxe anumite importuri.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...