BOGDAN MATEESCU: Furtul intelectual nu poate fi compatibil cu onoarea unui magistrat!

31 Aug 2015
Preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, consideră că CSM ar trebui să se implice în scandalul falşilor doctori şi să se retragă titlurilor obtinute in mod eventual fraudulos. Bogdan Mateescu constată cu regret că scandalurile referitoare la plagiat in lucrari de doctorat au atins, insa, si magistratura. Acesta crede că este nevoie de o verificare reală de catre comisia abilitata, a tuturor doctoratelor obtinute in magistratura.

"Eu ii spun snobism intelectual dorintei de a obtine, cu orice mijloace, titluri academice-atunci cand fondul individului nu ar fi compatibil cu un astfel de titlu.

II respect, insa, pe cei care le-au obtinut in mod just, pentru hranirea propriului spirit, pe cei merituosi. Pe cei in cazul carora titlul stiintific este consecinta inaltei pregatiri, a efortului real propiu, iar nu demonstratia lor, pretextul exclusiv al obtinerii unor sume de bani ori a unei pozitii sociale in mod ipocrit.

Scandalurile referitoare la plagiat in lucrari de doctorat au atins, insa, si magistratura. Se impun verificari atente in aceste cazuri, deoarece se arunca o anatema periculoasa asupra sistemului.

De aceea cred ca asociatiile profesionale si CSM ar trebui sa initieze un demers de proportii, de asanare a sistemului care se doreste elitist de eventuali falsii doctori, cu consecinta retragerii titlurilor obtinute in mod eventual fraudulos.

Asadar, cred ca se impune verificarea reala, de catre comisia abilitata, a tuturor doctoratelor obtinute in magistratura.

Furtul intelectual nu poate fi compatibil cu onoarea unui magistrat", a postat Bogdan Mateescu pe pagina sa de socializare.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...