TÂLHARII care au JEFUIT firma DAMILA au fost CONDAMNAŢI

30 Aug 2015
TÂLHARII care au JEFUIT firma DAMILA au fost CONDAMNAŢI Foto: arhiva Vocea Valcii
Tâlhari la drumul mare, condamnaţi de instanţa Judecătoriei Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre doi tineri vâlceni care într-o noapte din luna aprilie 2015, când au luat decizia de a jefui societatea Damila, firma deţinută de familia senatorului Dan Niţu.

Au avut un plan bine pus la punct. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 4/5 aprilie a.c., Eduard Gabriel Popescu şi Robert Constantin Chiriţă au intrat în incinta societăţii, au imobilizat agentul de pază, bruscându-l şi legându-l cu scotch, şi au furat seiful cu bani şi bunuri în valoare totală de 50.000 de lei.

Hoţii, Eduard Gabriel Popescu – 19 ani, din localitatea Tetoiu, şi Robert Constantin Chiriţă – 22 de ani, din comuna Măciuca, au reuşit să fugă şi s-au ascuns în căsuţele de lângă Baza de Agrement Ostroveni, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Numai că, în dimineaţa zilei de 5 aprilie a.c., paznicul de la complexul de căsuţe a observat că ceva este în neregulă, iar când s-a dus la cei doi, a văzut că aceştia deţin mai multe bunuri, printre care şi un seif. Agentul de pază a sunat imediat la 112, însă până când poliţiştii să ajungă la faţa locului, hoţii au reuşit să fugă.

Nu au ajuns foarte departe, pentru că pe Bulevardul Dem Rădulescu, când se pregăteau să fugă prin pădure, infractorii au fost prinşi şi imobilizaţi de poliţiştii Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Închisoare cu executare...

Eduard Gabriel Popescu şi Robert Constantin Chiriţă au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de tâlhărie calificată şi furt calificat. Ulterior, la scurt timp după fapta lor, ei au fost trimişi în judecată pe rolul instanţei Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, iar recent s-au ales şi cu o condamnare. „Condamnă inculpatul POPESCU EDUARD - GABRIEL, la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru infracţiunea de tâlhărie calificată. Aplică inculpatului Popescu Eduard - Gabriel dispoziţiile art. 60 Cod penal. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal; Interzice inculpatului Popescu Eduard - Gabriel, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani, pedeapsă complementară ce urmează a se executa după executarea pedepsei de 3 ani și 4 luni închisoare aplicată inculpatului Popescu Eduard – Gabriel prin prezenta hotărâre, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. (...) Condamnă inculpatul CHIRIȚĂ ROBERT - CONSTANTIN, la 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru infracţiunea de tâlhărie calificată. Aplică inculpatului Chiriţă Robert - Constantin dispoziţiile art. 60 Cod penal. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal; Interzice inculpatului Chiriţă Robert - Constantin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani, pedeapsă complementară ce urmează a se executa după executarea pedepsei de 3 ani și 4 luni închisoare aplicată inculpatului Chiriţă Robert - Constantin prin prezenta hotărâre, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate” – se arată în minuta instanţei.

Hotărârea judecătorilor râmniceni a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Piteşti, următorul termen urmând a avea loc în data de 12 octombrie 2015. Până atunci, cei doi tâlhari vor sta după gratii, ei fiind încă arestaţi.

Despăgubiri pentru Damila şi pentru paznic

Totodată, instanţa de judecată a decis ca infractorii Eduard Gabriel Popescu şi Robert Constantin Chiriţă să plătească despăgubiri şi către Damila, dar şi către paznicul societăţii, care a fost victima lor.

„Obligă în solidar pe inculpaţii Popescu Eduard – Gabriel și Chiriţă Robert – Constantin la plata sumei de 11.041,16 lei către persoana vătămată/parte civilă S.C. DAMILA S.R.L., cu titlu de despăgubiri materiale. (...) Obligă în solidar pe inculpaţii Popescu Eduard – Gabriel și Chiriţă Robert – Constantin la plata sumei de 6.000 lei către persoana vătămată/parte civilă Popescu Augustin, cu titlu de despăgubiri morale. (...) Dispune confiscarea specială a bunurilor folosite de inculpaţi la comiterea infracţiunii, constând în două perechi de mănuși din material textil de culoare neagră, o căciulă din material textil cu dungi de culoare alb și albastru care prezintă trei găuri, un levier metalic cu lungimea de 50 cm. și patru benzi de scotch uzate, ridicate de către organele de cercetare penală și depuse în camera de corpuri delicte a I.P.J. Vâlcea” – se mai arată în decizia magistraţilor Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.


Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...