MAE confirmă imaginile video cu cetăţeanul român răpit în Burkina Faso

MAE confirmă imaginile video cu cetăţeanul român răpit în Burkina Faso Foto: captura video
Video: LiveLeak.com
Sâmbătă, 29 august, gruparea teroristă al-Mourabitoune a publicat o înregistrare video cu ostaticul român Iulian Gherguţ, răpit la 4 aprilie a.c. din nordul Burkina Faso, care face apel la autorităţi să negocieze cu răpitorii pentru eliberarea sa.

Ministerul Apărării de Externe (MAE) confirmă că în video-ul publicat apare Iulian Gherguţ şi că familia cetăţeanului român a fost informată de către Celula de criză interinstituţională cu privire la apariţia materialului video.

„Celula de criză interinstituțională studiază în regim de urgență autenticitatea materialului video menționat. Totodată, Celula de criză interinstituțională confirmă că persoana care apare în materialul video este cetățeanul român în cauză. În cazul în care veridicitatea materialului video se confirmă, se poate considera că materialul reconfirmă datele deținute deja de celula de criză interinstituțională conform cărora cetățeanul român se află în viață și este în bune condiții de sănătate.

Familia cetățeanului român a fost informată de către Celula de criză interinstituțională cu privire la apariția materialului video” ne transmit printr-un comunicat de presă MAE.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...