Condamnări grele pentru un grefier şi complicii săi corupţi

Condamnări grele pentru un grefier şi complicii săi corupţi Foto maramedia.ro
În luna ianuarie 2015, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, care-i acuzau de fapte de corupţie. Este vorba despre un grefier al Tribunalului Bacău şi de complicii săi, care au comis infracţiunile de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

În fapt, în anul 2014, grefierul Viorica Stanciu, avându-l ca şi complice pe Sorinel Voroneanu, a cerut suma de 50.000 de lei de la Andreea-Elena Crăciun pentru a interveni pe lângă judecătorii de la Curții de Apel Bacău, în scopul pronunțării unei hotărâri de punere în libertate a unei persoane, aflată în stare de arest preventiv.

Mai mult, grefierul a oferit date şi informații privind stadiul dosarului și membrii completului de judecată învestiți cu soluționarea apelului formulat de către denunțător. În ambele situații, inculpații au beneficiat de ajutorul inculpatului Stroia Constantin care a intermediat discuțiile dintre inculpați și celelalte persoane, a stabilit întâlniri și a transmis mesaje privind demersurile întreprinse.

Acum, toţi inculpaţii din dosar s-au ales cu condamnări penale de la Curtea de Apel Bucureşti:

„Condamnă pe inculpata STANCIU VIORICA, grefier în cadrul Tribunalului Bacău, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul VORONEANU SORINEL la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul STROIA CONSTANTIN la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la cumpărare de influență.

Condamnă pe inculpata CRĂCIUN ANDREEA – ELENA la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe parcursul termenului de încercare, inculpata Crăciun Andreea – Elena va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Săvinești conform protocolului încheiat de Serviciul de Probațiune cu această instituție”.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...