Poliţist de la IPJ Vâlcea, judecat pentru „folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual”

Poliţist de la IPJ Vâlcea, judecat pentru „folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual” foto Vocea Valcii
Din ciclul „infractorii care ne apără”! O nouă pată pusă pe blazonul Poliţiei Vâlcea, după ce, zilele trecute, procurorii au decis să-l dea pe mâna justiţiei pe unul dintre poliţiştii consideraţi „de vază” din unitate. Povestea a ieşit la iveală încă de anul trecut, mai exact din luna august 2015, de când poliţistul în cauză nu şi-a mai ţinut în frâu pornirile animalice şi a sărit pe o colegă de-a sa, încercând o să abuzeze sexual.

Dacă nu v-aţi dat seama până acum despre cine este vorba, vă spunem noi! Individul în cauză este nimeni altul decât comisarul Dumitru Licu, fostul şef al Poliţiei Staţiunii Voineasa, care a fost eliberat din funcţie, pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea şi mutat la Postul de Poliţie Zătreni imediat după ce numele său a apărut în acest scandal.

Povestea probabil nu ar fi fost făcută publică dacă poliţista abuzată nu ne-a semnalat cazul printr-o scrisoare trimisă la redacţie. Ea susţinea că poliţistul Licu o obliga să meargă noaptea cu el la Obârşia – Lotrului, acolo unde o hărţuia şi o ameninţa. Mai mult decât atât, comisarul îi vorbea obscen colegei sale şi o înjura ca la uşa cortului, martore la câteva astfel de scene fiind chiar şi angajatele din Primăria Voineasa.

„Ce te uiţi fă ca muta la p....!!!! (...) Ce fă, crezi că te crede cineva pe tine dacă o să spui că am vrut să te dau jos din maşină dacă nu faci ce vreau eu?? Sau o să vă creadă cineva pe vreunul din voi dacă o să îmi faceţi reclamaţie??? Eu sunt comisarul Licu, am mult mai multă credibilitate decât voi, eu nu o să păţesc nimic, tot voi o să ajungeţi rău. Pe mine mă cunosc toţi şefii, am fost coleg cu ei şi o să mă creadă pe mine, nicidecum pe voi!!!” – îi spunea comisarul Licu colegei sale.

Riscă până la 2 ani de închisoare...

Cercetările în acest caz au durat destul de mult, pentru că abia în luna iunie 2015 s-a luat decizia ca procurorii să pună în mişcare acţiunea penală împotriva comisarului Dumitru Licu. Acum însă, mai exact marţi, 25 august 2015, aceeaşi procurori au hotărât să-l trimită în judecată pe poliţist, acuzându-l de „folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual”.

Conform Art. 299, alin.2, din noul Cod Penal, „pretinderea sau obţinerea de favoruri de natură sexuală de către un funcţionar public care se prevalează sau profită de o situaţie de autoritate ori de superioritate asupra victimei, ce decurge din funcţia deţinută, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta”.


Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...