Emilian FRÂNCU, din nou în faţa JUDECĂTORILOR!

Emilian FRÂNCU, din nou în faţa JUDECĂTORILOR! foto arhiva Vocea Valcii
Au trecut aproape trei luni de zile de la ultima solicitare a fostului primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, de a fi eliberat din penitenciar. Acesta cere să-şi întrerupă executarea pedepsei de patru ani de închisoare pe motive medicale, iar până acum magistraţii nu au luat nicio decizie în acest sens. Însă, joi, 27 august 2015, Emilian Frâncu are un nou termen în acest proces, el având şanse mari să ajungă, în cel mai scurt timp, în sânul familiei.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti vor lua în discuţie, din nou, cauza ex-edilului Primăriei Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu. Joi, 27 august 2015, are loc un termen în procesul de întrerupere a pedepsei intentat de Frâncu, după ce el a suferit o operaţie la coloană, iar starea sa de sănătate s-a agravat.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Bucureşti încă din luna martie 2015, însă până acum au fost trei amânări ale procesului din cauza lipsei raportului de expertiză medico-legală. În fapt, medicii Penitenciarului Târgu Jiu, acolo unde Emilian Frâncu se află în detenţie, trebuie să stabilească dacă fostul primar din Râmnicu Vâlcea poate beneficia în închisoare de îngrijirile medicale de care are nevoie în urma operaţiei sau el are nevoie de tratament special în afara penitenciarului.

Aşa cum spuneam, Emilian Frâncu a suferit acum câteva luni o operaţie foarte grea, care a durat mai bine de 5 ore. Chirurgul care a făcut intervenţia chirurgicală a cerut ca bolnavului să i se respecte nişte condiţii stricte, iar o parte dintre ele nu pot fi asigurate de penitenciar. De asemenea, Emilian Frâncu a primit aprobarea de a nu mai fi deplasat la procesele de la Bucureşti, tot datorită stării sale precare de sănătate. Din câte se pare, fostul edil din Râmnicu Vâlcea a ajuns să se deplaseze într-un scaun cu rotile, ceea ce explică solicitarea sa din instanţă.

Condamnat pentru luare de mită

Emilian Frâncu se află în puşcărie încă din luna martie a anului 2014, atunci când a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, el primind şpagă 50.000 de lei. Fostul primar al Râmnicului a fost denunţat de către administratorul unei firme de arhitectură, Sorin Dragoş Popescu, după ce Emilian Frâncu i-ar fi cerut mită 20.000 de euro, respectiv 10% din suma de 200.000 de euro atribuită unui contract de prestări de servicii. Procurorii DNA l-au acuzat pe Frâncu că ar fi condiţionat semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro.


Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...