CSM: Declaraţiile lui Ghiţă aduc atingere independenţei sistemului judiciar!

CSM: Declaraţiile lui Ghiţă aduc atingere independenţei sistemului judiciar! Foto: www.dcnews.ro
Şedinţă importantă a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Luni, 24 august 2015, membrii Consiliului s-au întrunit în plen pentru a discuta o serie de probleme actuale. Printre acestea s-au numărat şi ştirile apărute pe site-urile a două televiziuni, judecătorii considerându-le „lipsite de bază factuală”.

Judecătorul Cristi Dănileţ, membru al CSM, susţine că s-a constat că afirmaţiile făcute site-urile romaniatv.net şi b1.ro, de pe 9, respectiv 10 martie 2015, potrivit cărora judecătorul sindic care a deschis procedura de insolvenţă a SC REALITATEA MEDIA S.A. ar fi cercetat pentru luare de mită, nu-şi au suport în realitate.

De asemenea, în plenul CSM s-a mai luat în discuţie şi atitudinea publică a deputatului Sebastian Ghiţă, ale cărui declaraţii, făcute în data de 24 iunie 2015, aduc atingere independenţei sistemului judiciar. Ghiţă consideră că împotriva sa au fost deschise dosare penale politice. Mai mult, deputatul a declarat că politicienii sunt interceptaţi în campaniile electorale cu mandate de la procurori, iar ulterior interceptările sunt folosite „doar când se dorește să cadă câte un Guvern (...) în favoarea unuia sau altuia dintre politicieni sau partide”.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...