BREAKING NEWS: Doru Florescu, patronul de la URBAN, a fost ELIBERAT

BREAKING NEWS: Doru Florescu, patronul de la URBAN, a fost ELIBERAT Foto: arhiva Vocea Valcii
Judecătorii de la Bucureşti au decis să-l elibereze din arest preventiv pe patronul societăţii de salubrizare SC Urban SRL, vâlceanul Teodor „Doru” Florescu. Acesta a fost eliberat miercuri, 19 august 2015, în jurul orei 16.00, fiind pus sub control judiciar.

Doru Florescu a fost arestat în data de 8 iulie 2015, mandatul fiind emis de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Acesta este acuzat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 23 milioane de euro de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Reamintim că în data de 7 iulie a.c., au avut loc 20 de percheziţii domiciliare în 4 județe: București, Ilfov, Vâlcea și Suceava.

Cu această ocazie, au fost percheziţionate 20 de societăţi comerciale, fiind conduse la audieri 32 de persoane. Anchetatorii suspectează că firma Urban s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societăţi comerciale din România.

„În acest mod, în perioada 2008-2012, societatea comercială ar fi desfășurat activități comerciale în valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro” – se arată în comunicatul procurorilor.

În acel moment, Alte două persoane, soţii Sena şi Eleonor Marica, au fost arestaţi preventiv în acelaşi dosar. De asemenea, sub control judiciar pentru 60 de zile au mai fost puse încă 4 persoane. Este vorba despre Mihai Mieluță, Mihai Lenuța, Mihai Cornel și Radu Franț.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...