Mult zgomot pentru nimic: „Ălălalt e Mitu”

19 Aug 2015
Mult zgomot pentru nimic: „Ălălalt e Mitu” foto arhiva Vocea Valcii
De la Consiliul Judeţean, sub semnătura preşedintelui interimar Gheorghe Păsat, am primit un drept la replică, cu privirea la conţinutul articolului publicat în numărul trecut, intitulat “Declaraţie INCENDIARĂ a lui Dumitru Tărăşenie: CJ Vâlcea a aruncat pe geam 1 milion de EURO!”. Menţionăm că acel dorit drept la replică este doar un punct de vedere transmis nouă, pentru că semnatarul articolului a reprodus întreaga declaraţie a consilierului judeţean Doru Tărăşenie unde acesta afirma: “Concluzia este că le-am dat 1 milion de euro degeaba.” și nimic nu este din creația proprie.

Din mail-ul primit, rezultă că autoritatea Consiliului Judeţean a fost deranjată de titlul menţionat, care, în esenţă, redă ceea ce a declarat consilierul judeţean, membru al organului colectiv de conducere al consiliului. Iată extragerea de pe înregistrarea audio aflată la noi: „Au avut loc două majorări succesive de capital social la USG, iar cei de la CET Govora, au venit cu propunerea la Consiliul Judeţean la participăm şi noi pentru a păstra cei 5% acţiuni. Cred că am participat cu un milion de euro şi noi, iar părerea mea este că degeaba. Cei de la USG vor face din nou majorare de capital cu 50 milioane euro, cu investiţiile pe care le-au făcut, iar noi nu ne mai putem ţine după ei. Concluzia este că le-am dat 1 milion de euro degeaba. Acum de unde mai scoate CET 2,5 milioane euro să ne ţinem după ei?...”

În aceste condiţii, când nu se relevă vinovăţia morală decât a declarantului, considerăm că „dreptul” primit reprezintă doar un punct de vedere care, în spiritul deontologiei profesionale, vede lumina tiparului.

Drept la replică

Referitor la articolul apărut în ziarul Vocea Vâlcii din data de 17.08.2015 cu titlul „Declarație incendiară a lui Dumitru Tărăşenie: CJ Vâlcea a aruncat pe geam 1 milion de euro!”, pentru o corectă informare a cititorilor acestei publicații, facem următoarele precizări:

1. Consilierul județean Dumitru Tărăşenie ne-a comunicat faptul că nu a făcut afirmația menționată în titlul materialului.

2. Consiliul Județean Vâlcea nu a alocat sau aprobat niciodată sume de bani destinate susținerii majorărilor de capital social la societățile unde S.C. CET Govora S.A. este acționar.

3. Consilierii județeni au aprobat, în şedință ordinară a Consiliului Județean Vâlcea, la solicitarea S.C. CET Govora S.A., mandatarea reprezentantului AGA să voteze în favoarea demersului S.C. CET Govora S.A. conform necesității indicate şi susținute de fosta conducere a acestei societăți.

4. Nu se poate discuta despre „bani aruncați pe geam” de către S.C. CET Govora S.A. în condițiile în care suma se regăseşte în acțiuni.

***

Considerăm acest drept la replică ca fiind adresat consilierului judeţean amintit şi apreciem că admonestarea care se intenţionează (greşit îndreptată spre ziarul nostru!), putea să i se aducă acestuia în interiorul organului colectiv al legislativului judeţean, şi nu public, fără a se da „din casă” neştiinţa şi nepotrivirea. În concluzie, am publicat ceea ce ni s-a cerut, menţionând că îndreptarea adevărului urmărită şi sancţiunea publică intenţionată îl vizează numai pe consilierul Dumitru Tărăşenie.

N.B.: În melosul popular, în trecut, actualului “Dorel” – omniprezentul (ne)priceput la toate, i se spunea “Mitu”. Astfel puteţi înţelege titlul folosit, care, cu siguranţă, nu va mai aduce un nou drept la replică inutil.
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...