INCREDIBIL! Un cadru medical a săvârşit 3.136 de FAPTE de CORUPŢIE!

INCREDIBIL! Un cadru medical a săvârşit 3.136 de FAPTE de CORUPŢIE! Foto: www.dailybusiness.ro
Un nou caz de corupţie din sistemul sanitar a fost scos la iveală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au decis să trimită în judecată un cadrul medical ce falsifica certificatele de invaliditate.

Este vorba despre Maria Băleanu, asistent  principal în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Moreni, județul Dâmbovița, care este acuzată de comiterea a 3.136 de fapte de corupţie, dintre care 106 infracţiuni de luare de mită, precum şi de 3.030 de fapte de abuz în serviciu.

Faptele comise de aceasta se încadrează în perioada 1993-2007, când falsificarea unor documente era „floare la ureche” şi când pensionările se făceau pe bandă rulantă. Ei bine, conform procurorilor Maria Băleanu, a întocmit acte false pentru a stabilii unele grade de invaliditate și a elibera deciziile asupra capacității de muncă pentru un număr total de 3030 persoane.

„Aceste documente au fost eliberate în alte condiții decât cele prevăzute de lege, respectiv:

- prin falsificarea deciziilor asupra capacității de muncă, fie prin plăsmuire, fie prin efectuarea de mențiuni nereale în conținutul acestora,

- prin emiterea unor decizii asupra capacității de muncă în absența titularului, în vederea examinării de către medicul expert al asigurărilor sociale ori în lipsa documentelor medicale care să susțină diagnosticul stabilit,

- prin necomunicarea Casei Județene de Pensii Dâmbovița a listei persoanelor care nu s-au prezentat la termenul de revizuire anual.

Prin aceste mecanisme, inculpata Băleanu Maria a prejudiciat Casa Județeană de Pensii Dâmbovița cu suma de 50.532.591 lei, reprezentând plata, pe nedrept, către beneficiari, a unor prestații sociale cu titlu de pensie de invaliditate.

În aceeași perioadă și în același scop, inculpata Băleanu Maria, în mod repetat, a pretins și primit, de la un număr de 106 persoane, sume de bani și bunuri în cuantum total de 41.762 lei” – scrie în rechizitoriul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de confiscare a sumei de 41.762 lei primită de inculpată cu titlu de mită și de desființare a înscrisurilor falsificate.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...