UNICEF: Aproape 400 de copii au fost uciși în Yemen din luna martie

UNICEF: Aproape 400 de copii au fost uciși în Yemen din luna martie Foto: cnn.com
Potrivit unui raport dat publicităţii astăzi de către Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), cel puțin 398 de copii au fost uciși și alți 605 au fost răniți în Yemen din luna martie, de când a fost declanşat conflictul în această țară.

În urma confruntărilor din Yemen, au rezultat din martie până acum, peste 4.400 de morţi şi mii de răniţi. Naţiunile Unite au anunţat că 21 de milioane de persoane, reprezentând 80% din populaţia Yemenului, sunt afectate de sărăcie, lipsă de apă şi alimente încă dinainte de a începe conflictul.

Confruntările din Yemen s-au intensificat în luna martie a acestui an când rebelii houthi au avansat spre fosta capitală Aden, astfel forțându-l pe președintele Abd Rabu Mansour Hadi să se refugieze la Riad. Coaliția condusă de Arabia Saudită a fost nevoită să lanseze o campanie aeriană împotriva lor.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...