Doi PARLAMENTARI au fost trimişi în judecată pentru CORUPŢIE

Doi PARLAMENTARI au fost trimişi în judecată pentru CORUPŢIE foto: stirileprotv.ro
Încă doi parlamentari au căzut în „ghearele” procurorilor DNA, ei fiind trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Procurorii anticorupţie au reuşit să finalizeze rechizitoriul la începutul acestei săptămâni şi i-au dat pe mâna justiţiei pe senatorul Gabriel Berca şi pe deputatul Lucian Banu.

Berca se află în arest preventiv, iar Banu sub control judiciar, ei fiind acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

În fapt, procurorii susţin, în rechizitoriul lor, că cei doi au comis faptele în perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, atunci când Gabriel Berca a primit pentru sine şi pentru PDL, partid în care se afla şi al cărui preşedinte era la Bacău, suma de 185.000 de euro. Intermediar a fost deputatul Lucian Banu, iar în schimbul banilor primiţi Berca trebuia să influenţeze membrii Guvernului României să aloce sume de bani către o primărie din Bacău.

„Suma de bani respectivă era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri, în beneficiul unității administrativ-teritoriale.

În aceeași perioadă și în același scop, inculpatul Banu Mihai, a pretins și primit, în mai multe tranșe, de la același om de afaceri, suma de 220.000 euro, atât pentru sine, cât și pentru inculpatul Berca Gabriel și pentru partidul din care făceau parte.

Din cei 220.000 euro, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, beneficiind de complicitatea fiului său, Banu Lucian, suma de 150.000 lei a fost remisă de către omul de afaceri, sub pretextul achiziționării unui teren de la o persoană indicată de Banu Mihai.

Astfel, la data de 11 august 2010, între persoana respectivă, în calitate de promitent-vânzător și firma omului de afaceri, în calitate de promitent-cumpărător, s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un teren arabil în suprafață de 10.000 mp., situat în extravilanul unei comune, prețul vânzării fiind stabilit la suma de 150.000 lei.

Această sumă de bani a fost virată de firma omului de afaceri în trei tranșe, în perioada 12.08.2010- 22.07.2011, în conturile indicate de inculpații Banu Mihai și Banu Lucian.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpaților Berca Gabriel și Banu Mihai” – se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Bacău cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...