MAGISTRATUL care a ţinut „CLANUL LĂBUŞ” în spatele gratiilor s-a ABŢINUT

MAGISTRATUL care a ţinut „CLANUL LĂBUŞ” în spatele gratiilor s-a ABŢINUT Foto: Vocea Valcii
Dosarul penal în care sunt judecaţi cei şase membrii ai celebrului „Clan Lăbuş”, precum şi fostul adjunct al Poliţiei Municipiului RâmnicVâlcea, Gabriel Popa, a trecut deja de Camera Preliminară a Tribunalului Vâlcea, judecătorul acestei camere considerând că instanţa a fost legal sesizată „prin rechizitoriul nr. 131D/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, ale cărui neregularităţi au fost îndreptate” şi dispunând începerea judecăţii pe fond.

Ca atare, magistratul Camerei Preliminare luat hotărârea de a face o cerere de abţinere, el nemaiputând să judece cauza, considerându-se că deja s-a pronunţat în acest dosar. Înainte de a se abţine, judecătorul a mai luat o ultimă hotărâre: aceea de a-i menţine după gratii pe patru dintre membrii Clanului Lăbuş, mai exact pe Mihăiţă Obreja, Valeriu Petre Sandu, Andrei Nicolae Binder şi Radu Drăghici, ei fiind arestaţi preventiv încă de la începutul acestui an.

În final, trebuie să precizăm că avocaţii inculpaţilor au făcut contestaţie la decizia judecătorului, care a considerat legal rechizitoriul şi a dispus începerea judecăţii de fond, iar apelul se va judeca marţi, 18 august 2015, la Curtea de Apel Piteşti.

Aşa cum bine se ştie, membrii grupării Lăbuş, Mihăiţă Obreja (Miţă Lăbuş) – liderul grupului, Petre Valeriu Sandu, Camelia Popa, Andrei Nicolae Binder, Radu Ştefan Drăghici şi Elena Larisa Ungureanu sunt acuzaţi de constituirea unei grupări infracţionale specializată în şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Cât despre fostul adjunct al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Gabriel Popa, pe numele acestuia a fost reţinută o singură faptă, aceea de divulgare a unor informaţii secrete. Mai exact, în data de 18 septembrie 2014, Gabriel Popa a accesat baza de date, privind evidenţa populaţiei, a Poliţiei Vâlcea, divulgând date de identitate ale unor persoane, pe care le-a pus la dispoziţia unuia din membrii grupului infracţional organizat în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase.
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...