Autorităţile din China au dezvăluit ce se afla în depozitele care au explodat la Tianjin

Autorităţile din China au dezvăluit ce se afla în depozitele care au explodat la Tianjin Foto: BBC News
Miercuri, 12 august a.c., în metropola portuară Tianjin, din estul Chinei, au avut loc uriaşele explozii soldate cu 104 morţi şi peste 720 de răniţi.

Generalul Shi Luze, şeful statului major al regiunii militare Beijing, a dezvăluit astăzi, în timpul unei conferinţe de presă, că a fost identificată cianură în două locuri din situl unde au avut loc exploziile. „Potrivit estimărilor preliminare, volumul (de cianură) se ridică la mai multe sute de tone”, a declarat generalul Luze.

Generalul Shi nu a dezvăluit despre ce fel de cianură este vorba, însă presa chineză scrie despre existenţa a 700 de tone de cianură de sodiu, un compus chimic foarte toxic în cazul în care este inhalat, ingerat sau intră în contact cu pielea.

O echipă formată din 217 militari specializaţi în arme nucleare, bacteriologice şi chimice se află la locul catastrofei, încercând să neutralizeze cianura. Deşi autorităţile asigură pe locuitori că, în pofida prezenţei unor niveluri anormale ale anumitor substanţe poluante, aerul din Tianjin este respirabil, agenţia de presă Xinhua a anunţat că densitatea cianurii în apele uzate era joi de 10,9 ori mai mare decât cea normală.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...