Nu-i exclus să vină înapoi

12 Aug 2015
Prin anul 1951, englezii l-au chemat din nou pe Churchill la conducerea ţării, după ce în anii celui de al doilea război mondial acest om i-a condus pe britanici spre victorie şi, prin muncă, spre o bunăstare meritată. Iar asta în timp ce un dictator tâmpit, pe numele lui de Hitler, a dus Germania şi pe germani la dezastru şi umilire publică, numindu-l pe Churchill tot timpul “beţivan”. Nu este exclus ca şi la noi, după o perioadă de guvernare fără orientare, care a avut (şi încă mai are) la conducere o persoană imatură şi fără simţ economic, să-l chemăm din nou pe Băsescu, pentru a evita intrarea într-o criză similară cu cea a grecilor.

Vreau să vă prezint câteva argumente care sper că vor lumina mintea celor care timp de 10 ani au urmărit şi urmăresc mizeriile, minciunile, dezinformările, atacurile fără nici o dovadă asupra fostului preşedinte Băsescu (Antena3 şi România tv). Profesional: A fost cel mai bun comandant de navă din România (citat din Pandele, soţul şantajistei Firea), a reprezentat cu cinste la Anvers România. Politic: A câştigat toate bătăliile electorale. Juridic: Singurul politician român care a renunţat la imunitatea parlamentară, punându-se la dispoziţia organelor de anchetă.

“Revoluţionarul” Niţu - procurorul-general influenţat de Antena 3 şi România TV, la ordinul mitomanului Ponta, încearcă fără succes să-i redeschidă sute de dosare pentru a-l agăţa cu ceva, dar rezultatul este zero. A câştigat toate procesele cu diverse personaje politice şi mediatice, de exemplu: Voiculescu, Ciuvică, Vadim etc. A reuşit să fie apreciat şi să stea la masă cu cele mai importante personaje ale omenirii, de la Obama, Merkel, ş.a. Traian Băsescu a fost un preşedinte complex, cu multă spontaneitate, orientat spre progres, cu reale calităţi de om politic, dar cu un stil “vulgar” şi aspru al reacţiilor. Am estimat că a fost un preşedinte singur pe un front anticorupţie înrădăcinat, susţinut paradoxal de un PDL pro-corupţie... şi tocmai de aceea a acţionat doar la vârfuri (unde avea influenţă) şi nu la baza luptei anticorupţie. Cred că a influenţat numirile şefilor de structuri în lupta anticorupţie, dar rezultatele nu s-au văzut în mandatul său ci în timp.

Despre corectitudinea domnului Băsescu nu am cunoştinţă, iar despre ura pe care o generează pot crede că este o reacţie la “vulcanul” din el, la deciziile mai puţin populare/fericite şi la imaginea demonizată prin Antena3. Regretabil este că a avut un mandat foarte lung în care progresul a fost lent! Cei care încă îşi manifestă ura faţă de el o fac pentru că uitându-se în oglindă au văzut cât de mici şi neimportanţi sunt, că au trăit o viaţă cu speranţa că devin un “cineva” dar au rămas nişte rataţi. Invidia grefată pe prostie la oameni inutili care nu au înţeles că Băsescu şi-a sacrificat poziţia şi persoana pentru ţară într-un moment dificil, lucru pe care, în nimicnicia lor ştiau că ei nu ar fi fost în stare să o facă.

Fostul Preşedinte merită tot respectul nostru. Fostul Preşedinte a făcut pentru ţară maximum din ce i-au permis prerogativele, legile şi constituţia. Fostul Preşedinte a salvat ţara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la încetare de plăţi. Fostul Preşedinte a scos ţara din recesiune şi a readus-o pe creştere economică. Fostul Preşedinte a limitat, a atenuat şi a redus la minimum posibil, efectele crizei economice mondiale, asupra ţării. Fostul Preşedinte a declanşat şi a susţinut lupta împotriva corupţiei. Ca să scape de puşcărie, cei mai mari hoţi, cei mai mari corupţi, cei mai mari infractori, cei mai mari bandiţi şi cele mai mari lichele s-au coalizat împotriva fostului Preşedinte şi au declanşat şi finanţat o campanie mizerabilă de dezinformare şi manipulare a retardaţilor.

Pe Traian Băsescu n-ai cum să nu-l iubeşti. Mai rar aşa o minte organizată, coerentă în tot ce spune. Ar fi fost şi un eminent profesor la catedră. Are carismă, ai sta cu el la poveşti ore în sir fără să te plictiseşti. Are curaj. Ar trebui clonat, să avem în capul fiecărei instituţii ale statului un Băsescu să vedeţi ce ar mai merge treaba. De aceea e urât de ceilalţi, mai degrabă invidiat, pentru că nimeni nu se ridică la nivelul lui de om politic. Invitat la emisiuni sigur face audienţă.
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...