Hiroshima a marcat 70 de ani de la lansarea bombei nucleare

Hiroshima a marcat 70 de ani de la lansarea bombei nucleare Foto: japandeskscotland.com
Astăzi, la ora locală 8:15 (2:15 ora României), la Hiroshima, clopotele au marcat 70 de ani de la lansarea dintr-un bombardier american a bombei atomice.

La 6 august 1945, avionul B-29 manevrat de Tibbets, botezat “'Enola Gay”', lansa la ora locală 8:15, deasupra orașului Hiroshima, prima bombă atomică, “'Little Boy”. Orașul a fost distrus în totalitate de explozia care a echivalat cu 20 de mii de tone de TNT și care a provocat moartea pe loc sau în urma radiațiilor a 140.000 de oameni. Acest atac a condus la capitularea Japoniei şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

În acest an, la ceremonia din Parcul memorial al păcii de la Hiroshima, premierul Shinzo Abe s-a aflat printre zecile de mii de persoane adunate, înconjurat de reprezentanţi din 100 de state, cel mai mare număr prezent vreodată la ceremoniile de la Hiroshima.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...