DISCRIMINARE JIGNITOARE: în Italia, moartea unui român valorează mai puţin pentru că România e mai săracă

04 Aug 2015
Familia unui român decedat într-un accident rutier în Italia a beneficiat de daune materiale mult reduse, deoarece Curtea de Apel din Milano a considerat că nivelul de trai din România este mai scăzut decât cel din Italia, notează ziarul italian La Repubblica.

În octombrie 2007, românul Vasile P. a fost accidentat mortal de un camion în orăşelul italian Barletta (regiunea Puglia, sudul Italiei). Procesul s-a judecat în regiunea Lombardia deoarece acolo se află companiei de asigurări a şoferului de camion. Decizia controversată a magistraţilor italieni a stârnit agitaţie în Italia deoarece se consideră că nu s-a respectat criteriului egalităţii.

Iniţial, Tribunalul din Milano a acordat despăgubiri în valoare de 210.000 de euro pentru familia românului, după o reducere cu 50% pentru că bărbatul a fost considerat coresponsabil de accident dat fiind că se afla pe marginea carosabilului în momentul impactului.

Apoi, Curtea de Apel din Milano a mai redus din daune cu 30% deoarece soţia şi copiii românului trăiesc în România, unde nivelul de trai este mai scăzut decât cel din Italia.

„Valoarea daunelor se reduce cu 30 la sută, date fiind costurile mai mici de trai în statul de rezidenţă. În calcularea valorii daunelor s-a ţinut cont de specificităţile zonei monetare naţionale în care vor fi utilizaţi banii oferiţi familiei”, au motivat judecătorii Curţii de Apel din Milano, stabilind despăgubiri de 140.000 de euro.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...