De la începutul lunii iunie, 15 morţi în Eurotunel

Numai în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost aproximativ 400 de tentative de intrare în Eurotunel ale imigranților care doresc să ajungă în Marea Britanie, au anunțat surse ale poliției, relatează AFP.

Încercările imigranţilor de a intra în Eurotunel au fost din ce în ce mai multe în ultimele săptămâni.

De la începutul lunii iunie, 15 imigranți ilegali și-au pierdut viața în interiorul tunelului de sub Canalul Mânecii sau încercând să pătrundă în acesta. Parisul şi Londra îşi reafirmă într-o declaraţie comună hotărârea de a soluţiona problema imigranţilor care încearcă să ajungă în Marea Britanie de la Calais, după o săptămână marcată de o serie de încercări masive de pătrundere în tunelul de sub Canalul Mânecii, relatează Reuters în pagina online.

„Atât pentru Franţa, cât şi pentru Marea Britanie, lucrurile sunt clare: să pună capăt acestei situaţii este o prioritate absolută”, spun miniştrii de Interne francez Bernard Cazeneuve şi britanic Theresa May într-o declaraţie comună. „Guvernele noastre sunt hotărâte, amândouă, să atingă acest obiectiv şi să-l atingă împreună”, adaugă ei. Dar „nu există o soluţie simplă şi nu revine nici Marii Britanii şi nici Franţei să gestioneze singure aceste probleme”, subliniază miniştrii.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...