ROMPREST duce gunoiul în containere la… Copăcelu

Deşi a încercat să intre în forţă în municipiul Râmnicu Vâlcea, etalându-şi utilajele şi blocând traficul în Râmnicu Vâlcea, Romprest a început cu stângul activitatea de salubritate din municipiu. Deocamdată, Romprest nu are toate autorizaţiile legale necesare în calitatea sau de operator de salubritate autorizat să colecteze, să transporte şi să depoziteze deşeurile municipale.

De ce nu depozitează Romprest gunoiul la groapa de la Feţeni?

Iată o întrebare foarte bună pentru reprezentanţii companiei, la care directorul Ene Alexe, nu a reuşit să răspundă. De asemenea, reprezentatul Romprest susţine că nu este obligat să ducă gunoiul la groapa ecologică de la Feţeni.

Groapa de gunoi de la Feţeni este o investiţie realizată pe fonduri europene şi care trebuie să îndeplinească anumite condiţii de mediu. Aici nu poţi să arunci gunoiul alandala! El trebuie sortat. Acesta este motivul pentru care Romprest nu duce gunoiul la Feţeni.

Romprest a prezentat la licitaţie un contract cu o staţie de sortare din Bucureşti, însă în condiţiile în care ia gunoiul de la Vâlcea, îl sortează la Bucureşti şi se întoarce din nou la Vâlcea pentru a-l depozita la Feţeni, toată treaba devine nerentabilă pentru Romprest şi mult prea scumpă pentru locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea.

Acesta este motivul pentru care Romprest depozitează gunoiul pe unde apucă, ba prin containere pe care Copăcelu, ba la groapa de gunoi de la Horezu, care este neconformă în ceea ce priveşte condiţiile de mediu, iar Uniunea Europeană ne-a impus ca până în anul 2017 să fie închis acest focar de infecţie.

Mai mult, Romprest nu deţine autorizaţie de mediu pentru prestarea activităţii pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. „Dosarul este depus la Mediu, aşteptăm confirmarea”, a mai spus directorul Ene Alexe.

Duios gunoiul trecea...

Ultimele acţiuni ale firmei Romprest arată că societatea nu este pregătită şi nu are unde să sorteze gunoiul pentru a corespunde cerinţelor de mediu. Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, 1 august a.c., maşinile Romprest cărau de zor gunoi pe strada Bâlciului nr. 119 de la Copăcelu, foarte aproape de case locuite.

Cel puţin 6 containere pentru depunerea gunoiului menajer din Râmnicu Vâlcea sunt depozitate la Copăcelu, iar dacă oamenii nu ar fi informat mass-media că acolo se descarcă gunoi, iar reporterii nu ar fi apărut în timp record probabil că toate cele 6 containere s-ar fi umplut cu gunoi nesortat.

Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul poliţiei locale şi pe această cale îi solicităm directorului Poliţiei Locale, plătit din bani publici, să ne spună care era scopul prezenţei poliţiştilor locali în zonă.


Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...