Opt polițiști și doi medici au fost arestați pentru 30 de zile

Opt polițiști, printre care și adjuctul Poliției Rutiere din București, Daniel Piștea şi Ion Daniel Bocan – şeful Secţiei 2 Poliţie, au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, vineri seară, pentru că ar fi vrut să mușamalizeze un accident produs de Marius Maghiari. Împreună cu aceştia au mai fost arestaţi şi doi medici, aceştia fiind acuzaţi de abuz înserviciu şi favorizarea infractorului.

Mai exact, este vorba despre un accident rutier care a avut loc, în urmă cu câteva săptămâni. Autorul accidentului, polițist de la Brigada Rutieră, s-ar fi înțeles să mușamalizeze cazul împreună cu alți trei polițiști de la Brigada Rutieră, printre care și adjunctul acestei structuri, Daniel Piștea, precum și cu alți patru polițiști de la Secția 2, printre care și șeful secției.

Astfel, se pare că femeia rănită în urma accidentului ar fi fost dusă la spital sub pretextul unui accident de muncă. Victima ar fi suferit, apoi, o intervenție chirugicală, iar când starea sa s-a amelioaret, femeia a depus o plângere.

Poliţişti şi cei doi medici au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care au propus şi arestarea acestora. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată.

Şapte dintre poliţişti sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi de fals în acte, iar Marius Maghiari, cel care ar fi produs accidentul, este acuzat de părăsirea locului accidentului şi instigare la fals.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au refuzat să comenteze acest caz. „Având în vedere că în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului, nu suntem în măsură să oferim date, ele căzând sub incidenţa prevederilor Codului de procedură penală. Poliţia Capitalei sprijină instituţiile abilitate în instrumentarea acestui caz şi aplică principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”, a transmis Poliţia Capitalei printr-un comunicat.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...